web analytics

2023 PANDEMİNİN ZORLADIĞI SON 10 TEKNOLOJİ

Yayınlama: 26.08.2023
A+
A-

Covid _19 pandemi dönemi bir çok şirket ve kişiler zorunlu olarak teknolojiye ayak uydurmak zorunda bıraktı. Dijitalleşmeyi ve otomasyonu hızlandırarak şirketlerin zor durumlarda bile dirençli kalmalarını sağladı. Bu sayede tüm dünyada önemli ve hızlı bir dijital devrim yaşanıyor. Yeni teknolojiler hayatlarımızı ve çalışma şeklimizi değiştirmeye devam edecek.

2023 TREND TEKNOLOJİLERİ

  1. YAPAY ZEKA

Son 10 yılda oldukça yol kat etti. Yine de nasıl yaşadığımız ve çalıştığımız gibi davranışlarımız üzerinde önemli etkileri hala başlangıç aşamasında olduğundan gelişen teknolojilerden biri olmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra yapay zeka , daha önce tespit edilmemiş bağlantıları keşfetmek için etkileşimleri araştırmak, kaynakları ve tüketiciler arasındaki dinamik kalıpları belirlemek için gerçek zamanlı olarak kullanılabilmektedir.

2. 3G, 4G VE SON OLARAK 5G

Daha hızlı bir internet demek web sayfalarının ve videoların daha hızlı yüklenmesi demek. 3G mobil cihazlarda çevrimiçi erişimi ve veriye dayalı hizmetleri etkinleştirdi. 4G video ve müzik platformlarının artmasını sağladı. 5G arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik dahil olmak üzere en son teknolojiyi kullanan ağları ifade eder. 5G demek diğer gelişmiş yüksek hızlı ağlar tüm trendlere her yerden her zaman erişilmesine izin veriyor.

3. EDGE BİLİŞİM İŞLEM HIZI

Düşük gecikme süresi ve yüksek hızlı veri işleme sağlayan yeni bir teknolojidir. Veri ve hesaplama arasındaki boşluğu kapatmak, sunucu ve istemci arasındaki uzun mesafeli iletişimi ortadan kaldırarak işlem hızının artmasına neden olur. bulut bilişim ve loT uygulamaları da bu teknolojiden faydalanacaktır.

4.LOB DAVRANIŞLARIN İNTERNETİ

Nesnelerin interneti lo T duyduysanız lo T’nin Davranışların internetini loB ‘de kapsadığını bilirsiniz. Nesnelerin interneti, davranışı etkilemek için veri ve öngörüleri kullanmakla ilgilenir. loT cihazları davranış interneti loB paradigmaları için devasa veri tabanları sunar. Örneğin bir sağlık izleme uygulaması, fiziksel aktivite rutininiz, diyetiniz, uykunuz ve diğer alışkanlıklarınız hakkında bilgi toplayabilir.

5.QUANTUM HESAPLAMA

Quantum hesaplama ve kuantum bilişim bir sonraki dikkate değer teknoloji trendi. Kaynaktan bağımsız olarak verileri anında sorgulama izleme yorumlama ve bunlara göre hareket etme yeteneği nedeniyle bu inanılmaz teknoloji trendi, korona virüs ve potansiyel aşılar geliştirmekte kullanılıyor. Kuantum hesaplama arık bankacılık ve finansta kredi riskini izlemekte yüksek frekanslı ticaret yapmak ve dolandırıcılığı tespit etmek için de kullanılıyor.

6.BLOCKCHAİN KRİPTO PARA

Kripto para ve diğer Bitcoin para birimleri bir bütün olarak blockchain teknolojisinin sadece bir parçasıdır. Kripto para birimleri dışında sağlık, tedarik zinciri ve lojistik, reklamcılık gibi alanlarda da faaliyet gösterir. Küresel bir bilgisayar ağı aracılığıyla herhangi bir işlemi takip eden merkezi olmayan bir dijital defterdir. Çeşitli işletmeler, üst düzey iş stratejileri oluşturmak için Blockchain platformları arıyor ve bu da blockchain teknolojisi pazarının daha da gelişmesine yardımcı oluyor.

7.SİBER GÜVENLİK

Siber güvenlik son teknoloji gibi görünse de en az diğer teknolojiler kadar hızlı ilerliyor. Bu durum kısmen yeni tehditlerin ortaya çıkmasının sürekliliğinden kaynaklanıyor. Siber güvenlik bilgisayar korsanlarına karşı bizlere koruma sağlamaya devam edeceğinden siber güvenlik popüler bir teknoloji olmaya devem edecektir.

8.İNSAN GELİŞTİRME

Protezler, AR lensler ve insanlara aşılanan RFID etiketleri gibi fiziksel güçlendirme, insan geliştirme alanının bir parçasıdır. Bu insanın kavrama, algı, ve eylem yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olabilir.Algılama ve çalıştırma teknolojisi, bilgi füzyonu ve yapay zeka ile gerçekleştirilir.

9.DAĞITILMIŞ BULUT

Bulut bilişimi yeni zirvelere taşımaya hazır gibi görünüyor. Merkezi bir çözüm sunmak yerine ayrı bulut konumlarının hizmet ihtiyaçlarının ayrı ayrı karşılanmasına yardımcı olmasına odaklanıyor. Yapay Zeka (AI) Nesnelerin İnterneti (loT) ve gerçek zamanlı olarak büyük miktarda verinin işlenmesini içeren teknolojiler Dağıtılmış Bulut teknolojisinden faydalanacaktır.

10.ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE SANAL GERÇEKLİK

Arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik son yıllarda popülaritesi patlayan ve önümüzdeki yıllarda da böyle devam etmesi beklenen iki popüler teknoloji trendidir. Sanal Gerçeklik (VR) bilgisayar teknolojilerini kullanarak fiziksel dünyanın gerçekçi bir ortamını yaratmakla ilgilenirken, Arttırılmış Gerçeklik (AR) bilgisayar tarafından oluşturulan öğeleri kullanarak ortamı geliştirmekle ilgilenir. Oyun, ulaşım, eğitim, sağlık ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Arttırılmış Gerçekliği ve Sanal Gerçekliği giderek daha fazla tercih ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.