web analytics

Türkiye Kart Hangi İllerde Kullanılacak

Yayınlama: 10.09.2023
A+
A-

Ulaşım ve ödeme işlemlerini tek bir kartta birleştiren Türkiye Kart’ın pilot uygulaması Konya’da başarıyla tamamlandı. Uygulama 81 ilde yaygınlaştırılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye Kart vatandaşlarımızın ulaşım ve ödeme işlemlerini kolaylaştıracak” dedi.

Ulaşım, para transferi ve alışveriş ihtiyaçları tek bir kartla karşılanabilecek. PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemleri yapılabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart’ın pilot uygulamasının Konya’da başarıyla tamamlandığını açıkladı. Uygulama 81 ilde yaygınlaştırılacak.

Bakan Uraloğlu, “Türkiye Kart’ vatandaşlarımızın ulaşım ve ödeme işlemlerini kolaylaştıracak” dedi.

YIL SONUNDA 6 İLDE KULLANMAYA BAŞLANACAK

Uraloğlu, “İlk adımı Konya’da attık. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de, belediyeler ile sözleşme süreçleri de tamamlandı. Proje kapsamında amacımız, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart’ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alışveriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart projesinin ulaşım sektörüne önemli bir dönüşüm getireceğini, vatandaşların daha kolay, hızlı ve etkili bir şekilde ulaşım ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Yıl sonunda 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte pos ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.