web analytics

Selden Etkilenenlere 15 Bin TL Destek

Yayınlama: 06.09.2023
A+
A-
Komşuda sel felaketi... Can kaybı 2'ye yükseldi - En Son Haberler

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından dün İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İstanbul’da metrekareye 125 kg yağış düşerken 2 kişi hayatını kaybetti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı. Felaketten etkilenen bir vatandaş, yaptığı açıklamada “Su 2-3 metre geldi. Her şey mahvoldu. Eşyalar bitti, her şey bitti. Korktuk, bütün mahalle böyle.” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım yapılacağını ifade etti. Sel baskınında Gineli Imara Kebe su baskınında hayatını kaybetmişti. Kebe’nin baskında 4 kardeşiyle birlikte dışarı çıktığı, daha sonra evin elektriğini kesmek için tekrardan eve girince insan boyunu aşan suların içinde mahsur kaldığı öğrenildi.

İstanbul ve Kırklareli’nde etkili oldu. İstanbul’da binlerce ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar mahsur kaldı. 2 kişi yaşamını yitirdi. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiği açıklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.