web analytics

Kılıçdaroğlu; Ankara Adayı Açıklaması

Yayınlama: 10.09.2023
A+
A-
Kılıçdaroğlu: Seçime montaj videolarla giriyorsanız, meşruiyetiniz yoktur -  Son Dakika Haberleri İnternet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı.

Yaptığı konuşmada yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

BEN İDDİALIYM

Kılıçdaroğlu, “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır” ifadeleri kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkanlığıyla ilgili olarak Başkentlilerin yüzde 68’inin memnuniyet bildirdiğini vurgulayarak, “Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz. Adaylığım açıklanır herhalde bugün yarın, bekliyorum” demişti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir” dedi ”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu’nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma açılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.