web analytics

Kılıçdaroğlu Adaylarını Açıkladı

Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-
Kılıçdaroğlu sanık sıfatıyla duruşmaya çağrıldı - Son Dakika Flaş Haberler

CHP Genel Merkezi’nde yarın adaylık yarışının startı verilecek. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Başkanlık için adaylığını açıklayacak. Kurultayda Genel Başkanlık yarışına katılacak tek isim Özel de değil. Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in yeğeni Örsan Öymen de yarın Genel Merkez’de adaylık çıkışı yapacak.

“Gayet güzel, CHP diğer partiler gibi değildir her üyenin Genel Başkan olma hakkı vardır. Adaylıklarını ilan etmek için genel merkezde tahsis ederiz her türlü ikram sağlarız yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in adaylığını açıklayacak olması ile ilgili ilk kez konuştu. Özgür Özel, hafta başında Kılıçdaroğlu ile görüşmüş adaylık açıklamasını önce ona söylemişti. Ardından bu açıklamanın Genel Merkez’de yapılması kararlaştırıldı.

CHP’de cuma hareketli bir gün olacak. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Merkez’de kurultay için Genel Başkanlık adaylığının yanı sıra uzun süredir hazırlığını yaptığı tutum belgesini açıklayacak.

Özgür Özel’e destek veren bazı milletvekillerinin de CHP Genel Merkezi’nde olması bekleniyor.

“Bir başka arkadaşımız da ‘ilan edebilir miyim?’ diye, ‘evet’ dedik. CHP demek demokrasi demektir. CHP demek geleneği inşa etmektir, kavgaların partisi değildir. Herkes özgürce aday olur, yarışır.”

Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği o adaylığını açıklayacak diğer isim ise eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in yeğeni Örsan Öymen. Öymen adaylığını açıklayacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Örsan Öymen, seçim sonrası, “CHP İlke ve Demokrasi Hareketi” adı altında Genel Merkez yönetiminin izlediği politikaları eleştirmişti. Öymen’in de açıklamasıyla kurultay sürecinde Genel Başkanlık yarışında yer alacağını duyurması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.