web analytics

İYİ Partili Çömez’den Somali Tepkisi

Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, motokurye Yunus Emre Göçer‘e otomobille çarparak ölümüne neden olan ve ülkeyi terk eden Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un fotoğrafı bulunan ‘Aranıyor, firari katil, torpilli’ yazılı afişi Somali Büyükelçiliği önüne asıp, duruma tepki gösterdi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ankara’daki Somali Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Çömez, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud‘un ülkeyi terk etmesine tepki gösterdi. Çömez, konuyla ilgili şunları söyledi:

Çömez, geçen günlerde Somali Büyükelçisi ile görüşmek için randevu talep ettiğini söyleyerek, “Çünkü Somali Cumhurbaşkanına bir mektup göndermek istedim, ‘Bu suçlu lütfen iade edilsin ve bu suçlu gelsin Türk yargısı önünde hesap versin’ diye. Somali Büyükelçisinin ülkeyi terk ettiği, Türkiye’de olmadığı söylendi. Doğru mudur, yanlış mıdır bilemem ama biz bu ülkede mağdurun hakkını koruyamazsak, hukukun çiğnenmesine, devletin kurum ve kurallarının örselenmesine izin verirsek bu tür dramları daha çok yaşamaya devam ederiz. Dünyanın hiçbir modern ülkesinde, hiçbir gelişmiş ülkesinde kendi vatandaşı göz göre göre katledilirken, birinin elini kolunu sallaya sallaya ülkeyi terk etmesine müsaade edilmez” ifadelerini kullandı.

Meclis’te motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne ilişkin bir araştırma komisyonu kurulması için önerge vereceklerini de söyleyen Çömez, açıklamasının ardından üzerinde Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un fotoğrafı bulunan ve ‘Aranıyor, firari katil, torpilli’ yazan afiş bıraktı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.