web analytics

İstanbul’a Kar Mı Geliyor…

Yayınlama: 02.01.2024
A+
A-

İstanbul’a ne zaman kar yağacak sorusunun yanıtı belli oldu. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yerini soğuk hava dalgasına bırakacak. Mega kentte termometreler 5 dereceye kadar düşecek. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’a kar yağışı için tarihi verdi. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlayacak?

 Meteoroloji uzmanlarına göre 10-11 Ocak tarihlerinde yeni bir soğuk hava dalgası İstanbul’a gelecek. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için 10 gün içerisinde kar ihtimalinin olduğunu vurguladı. Soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının da etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

10-11 Ocak gibi İstanbul’a kar gelebilir.

Sosyal medyadan açıklama yapan Prof. Dr. Şen, “10-11 Ocak gibi İstanbul’a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için yüzde 60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım. Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.