web analytics

İstanbul 4.cüsü Metanet İbragimova

Yayınlama: 23.07.2023
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cimnastik Federasyonu 2023 Okullar Arası Minikler İl Yarışmasında İstanbul Avrupa Yakası 4.cüsü ve 2023 Uluslararası Bosphorus Cup 8.cisi 8 yaşlı Metanet Ibragimovaya şampiyonluğa giden yolu sorduk:

– Metanet kaç yaşında spora başlayıp, Cimnasikle tanıştın?

– 2 yaşımda falan dayım hep bana cimnastik videoları izletirdi, bana cimnastiği de ilk o sevdirdi. Sonra 4 yaşımda annem beni Azerbaycanın Bakü İlinde Cimnasik okuluna götürdü, orada Lamiye isimli hocamla zor aşamaları geçtik. Evimizde ise Pilates Eğitmeni olan annem Sona bana antrenmanlar yaptırırdı. Böylece spora daha çok alışıyordum. Baküde haftanın 5 günü Rusca Okula, cumartesi ve pazar ise annem ya babamla cimnastiğe gidiyordum.


– Türkiyeye nasıl geldin?

– İstanbulu da dayım bana sevdirmişti. O hep gelip, gidiyordu. Fotoğraflarını, videolarını gördüğümde beni de İstanbula götürmesini isterdim. Bir gün annemi ve beni alıp, buraya getirdi. Burada önce tatil yaptık. Sonra annem İstanbulda eğitimini devam ettirdi diye yaşamaya başladık. İlk zamanlar kendi okuluma dönmek istiyordum ama sonra Cimnastik Akademisine yazıldım, orada eğitmenler beni görür- görmez yarışmacı grupa almak istediklerini söylediler ve böylece ilk olarak antrenörlerimle tanıştım, Cimnasikçi olmanın ne kadar güzel şey olduğunu anladım ve şampiyon olmak için hocalarımla çok çalışacağıma söz verdim. Bu sene Sait Çiftçi İlkokulunda 4.cü sınıfa gidicem, haftanın 5 günü ise Cimnastik hocalarımla antrenman yapıcam.



– Çok mu yoruluyorsun?

– Hayır, spordan yorulmuyorum. Daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Antrenörlerimle antremanlarımız bana öyle bir enerji katıyor ki, yorgunluk hiss etmiyorum.



– Hedefinde neler var?

– Dünya Şampiyonu olmak, Avrupa Şampiyonu olmak, Türkiye Şampiyonu olmak, Olimpiyatlarda 1 ci olmak.

-Türkceyi kolaymı öğrendin?
– Biz evde Azerbaycan dilinde konuşuyoruz. Ben 3 yaşımda Kama adlı öğretmenle rusca eğitime başladım sonra Melahet hanımla devam ettim. İlkokul öğretmenim Sedaget hanım ise Ruscayı bana sevdirdi, bu gün de ondan online rusca eğitim alıyorum. Türkce eğitimim ise 3.sınıfta başladı. Türkce yazıp – okumayı ilk dayım bana öğretti. Sait Çiftçi İlkokulunda ise Özge öğretmen Türkceyi bana sevdirdi. Büşra hoca ve bu günki öğretmenim Kübra hanım da Türkcemi geliştirmekte bana yardımcı oldular. İngiliscem biraz zayıf, bu sene de onu düzelticem.


– İnşaAllah başarırsın, kaç yaşındasın, isminin anlamı ne?

– 22 aralık 2014 doğumluyum. İsmimin anlamı güçlü, sağlam, dayanıklı…
Ben Anneannemin ismini taşıyorum. Anneannemin öldüyü gün doğduğum için annem ve dayım bu adı bana vermişler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.