web analytics

İletişim Müdürlüğü’nden Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel etkinlik

Yayınlama: 22.10.2023
A+
A-

İletişim Genel Müdürlüğü, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünü Türkiye Yüzyılı”na uygun olarak coşkuyla kutlamak amacıyla yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Direktörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikte “Türk Yüzyılı” ele alınacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen yüzyılda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki atılımlar vurgulanacak. Türkiye’nin sağlıktan eğitime, teknolojiden savunma sanayine, dış politikadan kültür ve sanata kadar pek çok alanda artan başarısını duyurdu. Etkinlikte, çeşitli dijital sergiler ve en son teknolojinin kullanıldığı üç boyutlu bir gösteri aracılığıyla Türkiye’nin 100 yıllık başarıları anlatılacak. 2023 yılında Boğaz’da drone ve havai fişeklerin kullanıldığı bir video gösterisinin yapılması planlanıyor. Tarihi mekan 100’üncü yılını özel bir ışık gösterisiyle kutlayacak. Yıllık milli marş yankılanıyor. İstanbul Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi önünde yer alan “Geçmişten Geçmişe Türkiye’nin Asırları” sergi alanı, interaktif sergilerle Türkiye’nin geçmişten günümüze asırlarının vizyonunu kamuoyuna sunacak. Teknoloji su perdesi deneyimi, su gösterisi, üç boyutlu içerik aktaran ekran. Ayrıca Taksim Meydanı’nda İstiklal Caddesi girişinde yer alan Türk Asırı’nın resmi logosunu temel alan “Türk Asırı Enstalasyonu” dev ekrana kurularak 100. yıl içerikleri izleyicilere sunulacak. Bölgede cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı kutlanıyor. Yıldönümü tarihi olan 29 Ekim’de mekandan canlı olarak izleyebilirsiniz. Anıt benzeri monolitler İstanbul’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’na, Ankara’da Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na ve İzmir’de Konak Meydanı’na yerleştirilecek. Bu plazalar, Cumhuriyetin 100. Yılı ile ilgili video, görsel ve içerikleri dijital ortamda vatandaşlara sunacak.

Recep Tayyip Erdoğan özel sergisi açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar Meydanı’nda şunları söyledi: Bu hayallerin her birini gerçekleştirebildiğim için mutluyum. Onun sözlerinden hareketle hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan özel sergisinde dijital deneyim alanında, Erdoğan’ın liderliğinde son 20 yılın hayallerini gerçekleştiren projeler sergilenecek. gerçeklik. Sergide en son dijital teknolojinin kullanıldığı 360 izleme alanı yer alacak. “Cumhuriyetin Sesleri, Cumhuriyetin Renkleri” etkinliği sizleri Galata Kulesi, Haydarpasa Garı, Cumhuriyet Müzesi (Türkiye İkinci Büyük Millet Meclisi Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi gibi tarihi mekanlara götürecek. Dolmabahçe Sarayı ve turistler öne çıkıyor. Efes Antik Kenti ve Kapadokya gibi yerler özel ışık gösterileriyle aydınlatılacak. . Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu mekanlarda Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına özel olarak bestelenen “Yüzyıl Şarkısı”nı seslendirecek.

Drone 2023’ten havadan video gösterisi

Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de Boğaz’da özel havai fişek gösterisi de düzenlenecek. Etkinlik kapsamında, 2023 yılından itibaren drone ile yayınlanacak 100. yıla özel bir video da izleyicilere gökyüzünde ziyafet yaşatacak. 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’na taşınacak yüzer iskele, LED ekranlarında gün boyu 100 görüntü gösterecek. Bu yılın en önemli proje ve çalışmaları sergileniyor. Bu etkinlikler İstanbul’un önemli merkezlerine kurulacak seyir alanlarından halkın kullanımına sunulacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda diğer eyalet meydanlarında da yüzüncü yıl kutlamaları düzenlenecek. Yurt dışındaki büyükelçiliklerde çeşitli kutlamalar planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yurt dışı diplomatik misyonlarda 100’üncü yıl anısına sergi düzenleyecek ve özel bir video izletecek. Bu arada, tüm kamu kurum, kuruluş ve vatandaşlar için önemli bir içerik havuzu olarak hizmet veren, Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kurulan “yüzuncuyil.gov.tr” internet sitesinde de 100’üncü yılla ilgili tüm içerikler yer alıyor. .

“100. yılımızı kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fallettin Altun da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı nedeniyle çok kapsamlı etkinlikler hazırladığını, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünün Türkiye’nin yüzyılına yakışır şekilde kutlanacağını söyledi. . Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı. Başbakan Altun, ülkenin kuruluşunun 20. yılını kutlamanın haklı ve gururlu olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin 100. yılına öncülük etmiştir.” Şu anda ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Sayın’ın liderliğinde, “21. yüzyıl vizyonuna ve emanet edilen bu aziz vatana bakarak, ülkemizi her alanda üst liglere taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” Atalarımız tarafından bize “Sonsuza kadar devam etsin” dedi. Sayın Altun, 100’üncü yılını benzeri görülmemiş bir coşkuyla kutlamak istediğini ve bu amaçla tüm kurum ve kuruluşlarla uyum ve birliği içinde birçok proje ve etkinlik gerçekleştirdiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bunu tüm dünyaya duyuracağını sözlerine ekledi. yüzyıl başladı. .

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.