web analytics

İçişleri Bakanlığından Açıklama: HDP il sözcüsünün de aralarında olduğu 20 kişi gözaltında

Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarında da aralarında bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli’nde düzenlenen terörle mücadele operasyonlarında, HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da aralarında olduğu 20 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: BTÖ’ye yönelik İstanbul ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 20 şahıs gözaltına alındı. Teröristlerin ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Bölücü Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda:

BTÖ’ nün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan; sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul’da 11 ilçemizde ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarında da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aziz milletimizin duaları ve destekleriyle, son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

BAKAN YERLİKAYA’DAN OPERASYONUN AYRINTILARI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün Türkiye Demokratik Örgütlenmesi (KCK/TDÖ) siyasal alan yapılanması içerisinde İstanbul’da faaliyet gösteren 26 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinden tutuklu veya hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım topladıkları, ayrıca İstanbul’a gelen –sözde- kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği güvenli evleri oluşturdukları ve örgüt adına illegal olarak yurt dışına çıkacak şahıslara yardımcı oldukları belirlendi.

İSTANBUL2DA 11 İLÇEDE OPERASYON YAPILDI

Savcılığın talimatı üzerine polis bu sabah İstanbul’un 11 ilçesinde ve Kırklareli’nde operasyon düzenledi. Pendik 3, Tuzla 6, Güngören, Bakırköy 2,  Esenyurt 3, Ataşehir 2, Ümraniye 4, Çekmeköy, Sancaktepe, Maltepe, Kağıthane’de ve Kırklareli 1 olmak üzere toplam 26 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, 20 şüpheli yakalandı. 6 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.