web analytics

Evinden Çıkarmak İstediği Kiracısının Camlarını Kırdı

Yayınlama: 22.10.2023
A+
A-

Engelli oğluyla birlikte Antalya’da yaşayan Gülsen Bulut, ev sahibi E.D.’den şikayetçi oldu. Kimisi kira artışını kabul edemedikleri için tahliye talebinde bulunurken, kimisi de camlarının kırıldığını iddia etti.

Kepez’in Altunova Sinan ilçesinde 12 yaşındaki engelli oğlu Taha Elbay Bulut ile birlikte yaşayan Gülsen Bulut, geçtiğimiz günlerde ev sahibi E.D. Evli. Kira artışı nedeniyle şirketiyle anlaşmazlığa düştü. Geçen yıl kirasını 850 liradan 1.500 liraya çıkaran Bulut, ev sahibinin geçen mart ayından itibaren talepleri karşısında ne yapacağını bilemedi. Taha Elbey’e bakmak zorunda olduğu için çalışamayan ve oğlundan aldığı engelli maaşıyla geçinen Bulut’a ev sahibi, kirasını haziran ayına kadar 5 bin liraya, 10 bin liraya çıkarmak istediğini söyledi. sonrasında olumsuz tepki gösterdi.

Ev Sahibi Daha Sonra Tahliye İhbarında Bulundu.

Dava hakeme gitti. Bu arada ev sahibinin E.D. su sayacı da çıkarıldı. Ev sahibi hakkında polise suç duyurusunda bulunan Bulut, geçtiğimiz günlerde oğlunu okuldan aldığında şaşkınlığa uğradı. Tüm camların kırıldığını gören kadın, çevredekilere sorarak, evin sahibi E.D.’nin camları kırdığını öğrendi.

İkinci Kez Şikayet Etti

Polis, Bulut’un evine giderek durumu acil çağrı merkezi 112’ye bildirerek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bulut karakola giderek ev sahibi E.D.’ye sordu. Suçlamayı ikinci kez yaptı. Oğluyla 4 yıldır aynı adreste yaşayan Gülsen Bulut, ev sahibinin istenen zammı karşılayamayacağını ve kendisinin başka bir eve taşınmaya gücünün yetmediğini söyledi. Bulut şunları söyledi: “Sözleşme Mart ayında sona erdi. Mart’tan Haziran’a kadar sorunlar yaşamaya başladık.” Kirayı yüzde 83 artırarak 850 liradan 1.500 liraya çıkardık. Kabul etmedi ve kapıma gelip, “Haziran ayına kadar 5.000 lira, haziran sonrası 10.000 lira ödemeniz gerekecek” dedi. “Çocuğumuzun engelli maaşıyla geçiniyoruz. Yapamayacağımı söyledim” Ona verme” dedi.

“Camları Kırmış Sayacı Söküp Gitmiş”

Ev sahibinin kapısını tekmelediğini söyleyen Bulut, “İlk önce gelip kapımı tekmeledi sonra su sayacını söktü. En son dün oğlumu okula götürdüğüm saatte eve gelip camları kırıp gitmiş. Hazirandan bu yana birçok kez şikayetçi oldum. Tahliye etmek için dava açtı. Dün uzlaştırmanın da son günüydü ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Okuldan çıktığımda camın kırık olduğunu gördüm. “Komşularıma sordum ve ev sahibinin bir sopanın ucuna taktığı metal parçayla camı kırdığını söylediler” dedi.

Maaş Sabit Kira Çok Yüksek

Bulut, oğlunun eğitim almasına yardımcı olmaya çalıştığını açıkladı. Maaş sabit ama kira çok yüksek. Çocuklarım yüzünden çalışamıyorum” diyor ve çocuklarından aldığı maaşla geçimini sağlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.