web analytics

Doğu Anadolu da yoğun kar yağışı yolları kapattı

Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gün boyu etkili olan fırtına akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Bölgede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, yüzlerce köy ve çok sayıda ilçenin kent merkezleri ile olan kara yolu bağlantısı kesildi. Kars ve Ağrı’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Erzurum, Ağrı, Kars ve Artvin’de de eğitime bir gün ara verildi.

Doğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzincan’da tipi nedeniyle 2 binin üzerinde köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışların durması ardından yolların açılması için çalışmalar başlatılacak. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda trafik kazaları da meydana geldi.

Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 otomobil ve 1 köy minibüsünün karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 2 bin 286 rakımlı hanlar geçidi mevkisin de meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1’i bebek 17 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, jandarma, sağlık ve karayolları ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan 3 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı. Kazada yaralanan 18 kişi ambulansla hastanelere sevk edildi. Harakani Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Sedat Ali Özyümlü (33) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.