web analytics

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fatih camii imamına geçmiş olsun telefonu

Yayınlama: 09.01.2024
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih Camii’nde imama gerçekleştirilen bıçaklı saldırı hakkında, “Eğer bu işin arkasında organize işler varsa, bu işlerin sahipleri bilsin ki bu ülke buna müsaade etmeyecek kadar güçlüdür şuurludur ve birliktedir.” dedi. AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, saldırıda yaralanan Fatih Camii imamını hastanede ziyaret etti. Saldırıyı lanetleyen Murat Kurum, imama geçmiş olsun dileklerinde dileğinde bulundu. Öte yandan imam Galip Usta ile telefonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmiş olsun mesajlarını iletti.

Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.’yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.’nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.

Yaralı imamı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim şifalar versin. Rabbim beterinden de korusun.” mesajlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorla da konuşarak imam Galip Usta’nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Umarım saldırgan münferit bir saldırının failidir. Eğer bu işin arkasında organize işler varsa, bu işlerin sahipleri bilsin ki bu ülke buna müsaade etmeyecek kadar güçlüdür şuurludur ve birliktedir. İçinde bulunduğumuz zaman diliminin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim. İnsanlık tarihinin en büyük kırılmaların yaşandığı bir dönemi idrak ediyoruz. Dünyada hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak büyük kargaşaların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.” dedi.

MURAT KURUM: SALDIRIYI LANETLİYORUM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum ise yaralanan imamı hastanede ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kurum, ‘Bu saldırıyı lanetliyorum, kınıyorum. İstanbul’umuzun her sokağında huzuru, mutluluğu hep birlikte kardeşçe yaşama hukukunu güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İyi günde kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Akşam saatlerinde bu saldırı sebebi ile üzüldük. Üzüntümüzü paylaşmaya geldik. Hocamıza geçmiş olsun dileklerimiz ilettik. Çok şükür kendisi çok iyi. Tekrar İstanbul’umuza, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diliyorum. Sayın cumhurbaşkanımız da hocamızın sağlık durumunu yakından takip ediyor. Çok şükür ikisi de sağlığına kavuşacak, hocalarımızdan bilgi aldık.’ ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.