web analytics

Cengiz Kurtoğlu 7 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu…

Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

İstinye’de bir mekanda katıldığı doğum günü partisinde Orhan Gençbay ve bazı sanatçılar hakkında aşağılayıcı sözler söylediği için menajeri Mustafa Can’ı dövdüğü iddiasıyla yargılanan Cengiz Kurtoğlu, toplam 2 bin 666 lira para cezasına çarptırıldı. “Makul olmayan tahrik nedeniyle basit yaralama” ve “hakaret”. Mahkeme Kurtoğlu hakkındaki hükmün açıklanmasını erteledi.

Ünlü müzisyen Cengiz Kurtoğlu oyuncu Tolga Yüce`nin doğum günü partisinde işletmeci Mustafa Can ile tartışmıştı. Aralarında çıkan münakaşa sonrası Cengiz Kurtoğlu`nun, Mustafa Can`a yumruk attığı iddia edilmişti. Olaylı gecenin arkasından işletmeci Mustafa Can şikayette bulunması üstüne Cengiz Kurtoğlu hakkında “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açılmıştı.

Taraflar 10 duruşmaya katılmadı İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Cengiz Kurtoğlu ve davacı Mustafa Can katılmadı, ancak her iki tarafın avukatları kendilerini temsil etti. Cumhuriyet savcısı önceki duruşmada da Cengiz Kurtoğlu’nun ‘basit saldırı’ ve ‘makul olmayan tahrik nedeniyle aşağılama’ suçundan 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması yönündeki mütalaasını yinelemişti, ben öyle sanıyordum.

Rapora karşı çıkan davacıların avukatı İsmail Ullu şunları söyledi: “Dosya değerlendirildi ve suç sabit oldu. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sanık beyanından da anlaşılacağı üzere sanık hakkında doğrudan bir beyan yoktur. Yersiz bir provokasyon yoktur. Cengiz Kurtoğlu’nun avukatı Burg Gündüz Batal, şunları söyledi: “Söz konusu olay, müvekkilimin taraflar arasında çıkan tartışma sonucu tahrik edilmesi sonucu ortaya çıkan bir ihtilaftır.” “Tanıkların ifadeleri de bunu destekliyor” dedi.

5 YIL İÇİNDE SUÇ İŞLEMEZSE HÜKÜM DÜŞECEK

Mahkeme, sanık Cengiz Kurtoğlu’nun “Basit yaralama” suçunu işlediğinin sabit olduğunu, ancak olayı hangi tarafın başlattığı konusunda şüphe olmasından sanığın faydalanması gerektiğini de dikkate alarak bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Kurtoğlu ayrıca “Hakaret” suçundan bin 160 lira adli para cezasına çarpıtıldı. Mahkeme, iki suçtan da hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi. Kurtoğlu 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemezse hakkındaki hüküm düşecek.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22 Kasım 2021’de doğum günü partisinde Cengiz Kurtoğlu ve Mustafa Can aynı masada oturduğu ve orada tanıştıkları yer aldı. Şikayetçi Mustafa Can’ın, sanatçı Orhan Gencebay hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle gerginlik yaşandığı belirtilen iddianamede, Cengiz Kurtoğlu’nun Can’a yönelik sinkaflı küfür ve hakarette bulunduğu ve yüzüne yumruk attığı belirtildi. İddianamede, müştekinin beyanında sanığın elindeki bıçak ile saldırdığı yönünde şikayet etmiş olsa da olay yerindeki kameralardan iddianın asılsız olduğu tespit edildiği anlatıldı. Cengiz Kurtoğlu’nun ifadesinin yer verildiği iddianamede, Mustafa Can’ı uygun bir dilde uyardığını fakat hakaretlere devam etmesi üzerine eliyle ağzını kapattığını bu esnada tırnağının çizmiş olabileceğini ileri sürdü. Cengiz Kurtoğlu’nun “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.