web analytics

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK AÇIKLADI BAZI İLLERDE TAMAMEN YASAKLANDI

Yayınlama: 28.08.2023
A+
A-
Son dakika: Fatih'te 4 katlı ahşap bina çöktü!

İklim değişikliği aşırı sıcaklar insanları bunalttı. Serinlemek isteyen vatandaşlar denizlere akın ederken bir yandan da iklim krizi etkisi ile denizlerde dip akıntı oluyor bu sebeple bir çok insanının canından olduğu bildirildi. Bundan dolayı yeni kararla can kaybı olmaması adına Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından sahillerde denize girmenin yasaklandığı açıklandı.

Başta İstanbul olmak üzere Beykoz Kaymakamlığı, yoğun dalga ve rüzgar beklendiğinden bu hafta sonu Riva’dan denize girmenin yasaklandığını ifade etti. Bunun yanı sıra Kocaeli’nin Kandıra, Sakarya’nın Karasu Kocaali ve Kaynarca içinde denize girilmesinin tehlikeli olduğu söylendi. Kaymakamlıktan yapılan açılamada olumsuz hava ve deniz şartları nedeni ile hafta sonu Kovanağzı, Kerpe, Miço Koyu, Kumcağız ve Cebeci’de cankurtaran hizmeti verilen mavi bayraklı alan dışındaki tüm plaj ve koylarda denize girmenin tehlikeli olduğu vurgulandı. Cankurtaran hizmeti verilmeyen yerlerde denize girilmemesi gerektiği söylendi.

Yapılan açıklamada kuvvetli fırtınayla birlikte denizde rip akıntısı ve 2 metreyi aşan dalgalar oluşabileceği belirtildi. Sahilerimizde özellikle pazar günü kuvvetle muhtemel şekilde bayraklarımız kırmızı olacaktır. Hava tahminlerinde bir değişiklik olmadığı takdirde denize girişler bu hafta sonu için risk teşkil etmektedir. Lütfen kurallara uyalım. Eğer yasak kararı alınırsa bu yasağa uyalım hayatımızı tehlikeye atmayalım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.