web analytics

BAKAN UĞURLUOĞLU AÇIKLADI ANKARA-İZMİR HIZLI TREN HATTI AÇILACAK

Yayınlama: 02.09.2023
A+
A-
Yüksek hızlı tren projesi 8 yıldır bitirilemiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle; Ankara – İzmir Yüksek Hızlı Tren güzergahında şu anda bulunuyoruz. 508 km’lik bir yeni hattan bahsediyoruz. Nerelere hizmet edecek? Afyonkarahisar’a hizmet edecek Uşak’a hizmet edecek Manisa’ya hizmet edece ve İzmir’e ulaşmış olacak. 508 km’lik yolun genel anlamda değerlendirecek olursak yaklaşık yüzde 55 -60 seviyelerinde bir gerçekleşmeye ulaştık diyebilirim. Burada yapmamız gereken bir ihale ve kredi anlaşması vardı. İhaleyi yaptık. Bitirip projemizi vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Ankara – İstanbul var, Ankara – Konya var, Ankara – Sivas var Ankara – İzmir olacak.

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı kim oldu? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdülkadir Uraloğlu kimdir? İşte Abdülkadir Uraloğlu hayatı ve biyografisi!

ÜLKEMİZİN TİCARETİNE KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ

Biz artık projelerimizi yük taşımacılığına da uygun projelendiriyoruz. Projeyi yük taşımacılığına da uygun hale getirdik. Hızlı tren saatleri dışında biz çok yoğun bir şekilde yük de taşıyabileceğiz. Ülkemizin ticaretine katkı sağlamış olacağız.

BU İŞİ ÇOK GEÇ KALMADAN BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

Bazı konuşmalarımda 2028 yılını telaffuz ettim ama biz burayı 2027 yılında, 2027 yılının sonlarına kalmadan bitireceğiz. Bir gün önce bitirmiş olmak kardır, avantajdır diye düşünüyoruz. Bu işi çok geç kalmadan bitirmiş olacağız. Büyüklük fazla ama Allah’ın izniyle onun üstesinden geleceğiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.