web analytics

Bakan Koca’dan, DSÖ’ye “Gazze” Çağrısı

Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Teşkilatı Genel Direktörü’ne, Gazze’de akan karnın durması için mektup yazdı. Koca, Gazze’de verilecek sağlık hizmetlerinin güvenliğinin garanti altına alınmasını istedi, teşkilatın acilen gerekli girişimlerde bulunması gerektiğine dikkati çekti.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’a yazdığı mektubu paylaştı.

Mektubuna, “Gazze’de hayat, eğer buna ‘hayat’ denebilirse, iki haftadan fazla bir süredir çok ağır savaş koşulları altında… Dünya Sağlık Teşkilatı Genel Direktörü olarak bu olağanüstü duruma sarf ettiğiniz dikkatin farkındayım. Her şeyden öte, bir insan, kendini insanlığın hizmetine adamış insan sağlığı savunucusu olarak da neler hissettiğinizi tahmin edebiliyorum” cümleleriyle başlayan Koca, Gazze’ye, muhtaç olduğu sağlık hizmetinin ulaşması için gösterdikleri tüm çabalar için şahsına ve üyesi olduğu teşkilata teşekkür etti.

Masum sivillerin hayatını kaybettiği, yaralı çocukların sağlık hizmetine ulaşamadığı Gazze için yapılabileceklerin, bugüne kadar yapılanlardan çok daha fazla olduğunun altını çizen Koca, buna yürekten inandığını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.