web analytics

Bakan Işıkhan’dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Komite Aralık başında toplanacak

Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat İşkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na bakanlık bütçesine ilişkin sunum yaptı. Sayın Işıkhan, asgari ücretin artırılması ve emekli maaşlarının düzenlenmesine yönelik müzakere sürecine ilişkin önemli bir mesaj verdi.

Milyonlarca işçinin gözü ve kulağı Aralık ayında başlaması planlanan asgari ücrete zam için yapılan pazarlık sürecinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan artış oranını açıkladı. Kararı “oybirliğiyle” vermek istediğini söyledi.

Bakan Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlık ve ilgili kurumların 2024 yılı bütçe görüşmelerine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Emekliler, memurlar ve işçiler de dahil olmak üzere toplumun hiçbir kesiminin enflasyona maruz kalmayacağını söyleyen Işıkhan, şöyle konuştu: “2002’den 2023’e kadar doğrusal veya orantılı bir maaş artışı ve işçilere sağlanan tatil ödeneği ile emekliler, memurlar ve işçiler Bir fon yetkilisi, “En düşük emekli maaşını alanlar yüzde 96, tarım işçisi emeklileri ise yüzde 130 alacak. Emekli sandığı çalışanları emekli oldu” dedi.

“Yılın aylık bağlantıları bir ayda EYT’ye bağlandı.” “EYT düzenlemeleri kapsamında kaç kişi aylık ödemesini bekliyor?” sorusuna yanıt veren Bakan İşhan, “Normal dönemde yıllık 440 bin emekli maaşı ödeniyordu; Takipte kalacağız” dedi. Süreç boyunca her ay bu rakamın üzerinde.” Üssü belirlendi. Emeklilik işlemlerinin aksamaması için gece gündüz çalışan SGK çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Asgari ücretlilerin sayısı sürekli takip ediliyor.” Asgari ücretin bakanlığın temel sorunlarından biri olduğunu vurgulayan İşhan, şöyle konuştu: “Aralık ayında asgari ücret belirleme komitesi toplayacağız ve burada enflasyona yol açmayacak kararlar almayı seçeceğiz. Asgari ücretlilerin sayısı her zaman abartılıyor. SSK (4a ) durumu.” 6,6 milyonu asgari ücret alıyor ancak yüzde 50 ila 60’ı yanlış. “Kardeşlerimizin yüzde 40’ı asgari ücretle çalışıyor” dedi. İşsizlik oranını 2025 yılına kadar kalıcı olarak tek haneli rakamlara indireceğini söyleyen İşhan, şunları ekledi: “2028 yılı sonuna kadar 5 milyon ilave istihdam yaratmayı ve işsizlik oranını yüzde 7,5’e düşürmeyi hedefliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.