web analytics

Akşener; “Alın, o oylar sizin olsun”

Yayınlama: 27.12.2023
A+
A-

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Adı sürekli değişen ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen bir sözde partinin bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yoktur. Kürt vatandaşlarımızı kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların, Gazi Meclisimizde yeri yoktur” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi’nde şehit olan askerlerin isimlerini okudu ve şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Herkesin yüreğini yakan acı günlerden geçtiklerini anımsatan Akşener, ülkenin içinde bulunduğu şartlar içinde Gazi Meclis çatısı altında çok büyük sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

DEM Parti’yi eleştiren Akşener, “Adı sürekli değişen ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen bir sözde partinin bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yoktur. Kürt vatandaşlarımızı kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların, Gazi Meclisimizde yeri yoktur” diye konuştu.

Meral Akşener, birlikte ve kardeşçe yaşamak istediklerini vurgulayarak, “Ama onlar, terör propagandasından vazgeçmiyorlar. ‘Demokrasi’ diye ambalajlayıp kurucu değerlerimize saldırmaktan vazgeçmiyorlar. Her fırsatta, her yerde bu caniye methiyeler dizip milletimize hakaret etmekten vazgeçmiyorlar” ifadesini kullandı.

Türkiye ve Türk milletiyle hiçbir bağı olmayan uzaktan kumandalı şer odaklarına cüret verenlerin, sorunun kaynağı olduğunu belirten Akşener, şunları kaydetti:

“Asıl sorun; bir belediye kazanmak uğruna teröristin mektubunu okutanlardır, açılım sürecinde utanmadan teröristten ‘Gandi’ çıkarmaya çalışanlardır, oy uğruna şekilden şekle giren partiler, kimi kapının arkasında kimi de kapının önünde yapılan diplomasiler, her seçim öncesinde kapılarında paspas olan siyasetçilerdir. Nitekim maşanın da maşası olan bu siyasi parti görünümlü yapıyı her seçimde bir aktör haline getiren de ‘ittifak’ diye diye insanımızı bir rakama indirgeyen bu yozlaşmış kutup siyasetinin ta kendisidir. Biz terörist başını lider, PKK’yı pusula, Kürtleri de pazarlıkta kullanılacak kaldıraç gören bu kirli zihniyeti reddediyoruz. Alın, o oylar sizin olsun. Türkiye düşmanlarına pirim veren pısırık siyasetiniz sizin olsun. Bölücülüğe yol veren yılışık siyasetiniz sizin olsun.”

“Gazi Meclis kürsüsünden terör propagandası”

Akşener, millet iradesinin ”tecelligahı” Gazi Meclis kürsüsünden terör propagandası yapılabilmesinde, “federasyon, özerklik, çok ulusluluk çıkışlarına” sessiz kalınmasında, en çok hükümetin sorumlu olduğunu savundu.

Terörle gerçekten mücadele edilmek isteniyorsa, öncelikle siyasetten terörün gölgesini kaldırmak için adım atılması gerektiğini dile getiren Akşener, şöyle devam etti:

“Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip, seçildikten sonra da kayyum atama kurnazlığından vazgeçin. Millet iradesini çiğnemeyin. Demokrasimizi daha fazla kirletmeyin. Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz, o zaman terörle iltisaklı olan kişilerin aday olmasına göz yummayın. Eğer samimiyseniz kayyum meselesi üzerinden gizli pazarlıkları bırakın, gerekeni yapın. Milletimizi de bu Hacivat-Karagöz oyunuyla daha fazla oyalamayın.

Mesela; bir siyasetçinin aday olabilmesi için geçtiği bir güvenlik soruşturması var ama ne hikmetse adaylık esnasında bulunamayan suçlar, aday olan kişi seçildikten sonra anında bulunabiliyor. Biz diyoruz ki önümüzdeki seçimler bir milat olsun. Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart’ta milletimizin önüne terörle iltisaklı adayları çıkartmasın. Seçimlerden sonra yaptığınız derinlikli soruşturmaları bu sefer seçimlerden önce yapın. Eğer rahatsızlığınızda ciddiyseniz kürsülerden hamasi nutuklar atıp şikayet etmek yerine devleti yönetmenin gereğini yapın. Biz varız, buyrun, hodri meydan.”

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, yıllardır “40 katır mı, 40 satır mı?” diye ucube bir tercihe zorlayan dayatmacı siyasetin, bugün de Türk milletini, terör sevicileriyle Cumhuriyet düşmanları arasına mahkum etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Gazi Meclis kürsüsünden bir yandan terör propagandası yapıldığını, diğer yandan da eyalet sistemi, özerlik ve federasyon nidalarının atıldığını anlatan Akşener, “Ama ne hikmetse bu iki hadsizliğe de aynı güçle karşı çıkan tek siyasi parti İyi Parti. Bizim dışımızda kimseden tık yok. Gerçekten ibretlik. Miting meydanlarında mangalda kül bırakmayanlar, tavana bakıp ıslık çalıyor. ‘Cumhuriyeti biz kurduk’ diye gezenler uslu uslu oturuyor. Bir yanda belediye seçimleri öncesinde DEM’lilere şirin gözükmek için susanlar var, diğer yanda ise beraber yol yürüdüğü hatta bütçe savunmasını bile yaptırdığı HÜDA PAR’ın, Anayasamıza meydan okumasına susanlar var.” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, “bu iki yüzlü tiyatroya” asla sessiz kalmayacaklarını, Türklüğe, Cumhuriyet’e ve devletin bütünlüğüne dil uzattırmayacaklarını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.