web analytics

8. Aile Şurası 26-27 Ekim’de yapılacak

Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Bakan Göktaş, 8’inci Aile Şurası’nın 26-27 Ekim tarihlerinde Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “Ailemiz, Türk yüzyılındaki geleceğimiz” ana temasıyla düzenleneceğini duyurdu. şu tarihte düzenlenecekti:

Aile ve Sosyal Refah Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile konseylerinin ulusal düzeyde aile politikası ve aileyle ilgili sosyal refahın tartışılacağı bir platform oluşturulması açısından önemli bir gelenek olduğunu belirterek, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanın büyük önem verdiği özel bir önem taşıyor. Aile tesisine. 2019 yılındaki son yönetim kurulu toplantısının ‘Aile Değerleri, Türk Değerleri’ temasıyla yapıldığını hatırlatan Göktaş, şöyle konuştu: “Aile sistemini güçlendirmek, değerleri ve savaşı korumaya yönelik sağlam bir vizyon geliştirmek amacıyla “Ailemiz, Türk yüzyılında geleceğimiz” ana temasını ana teması olarak alan 8. Aile Şurası, 100’üncü yılında yapılması planlanıyor. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü. Karşılaştığı tehditler 26 ve 27 Ekim’de Ankara’da cumhurbaşkanının huzurunda gerçekleşecek. “Meclis’in başarılarının kalıcı olacağına inanıyorum”

Mahinur Özdemir Göktaş, Konseyin hazırlıkları kapsamında yerel ihtiyaçların belirlenerek devlet kurumu yetkilileri ve yerel paydaşlardan sonuç ve öneriler alınması amacıyla 81 kantonda aile çalıştayları düzenlediğini söyledi. Katkıda bulunan haneler, konsey gündemlerinin ve komite içeriğinin şekillendirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Bakan Göktaş, sivil toplum kuruluşları, bilim insanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Konsey toplantısında müzakere edilecek konuların altı başlıkta toplanıp, tartışmanın içeriğinin belirleneceğini söyledi. şöyle olabilir: Durumun böyle olduğuna dikkat çekti. Komisyonun iki günlük çalıştayında yapılan değişiklikler kapsamlı bir aile politikasına yol açacak. Aile ve Sosyal Refah Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, müzakerelerin aile merkezli toplumsal sorunların tespiti ve çözümüne, aile bütünlüğünü güçlendirmeye ve toplumsal refahı artırmaya yönelik politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacağını söyledi.

“Konseyin hazırlık araştırması kapsamında 81 eyalette yürüttüğümüz çalıştay ve saha çalışmasının sonuçları ve 8. Aile Konseyi’nden elde edilen tüm veriler, ailelerin güçlendirilmesine yönelik en yeni ve en güvenilir araçlardır. Sunduğumuz vizyon belgesi ve eylem planı” 2024 yılında burada yayınlanacak. Bu belge 2024’ten 2028’e kadar olan dönemi kapsamaktadır. Bu planda kamu kurum, kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve ilgili diğer kuruluşların aile ve evlilik kurumları ile aile bireylerine ait kurumların güçlendirilmesine yönelik izleyeceği strateji, hedef ve faaliyetleri içermektedir. “Bu temeli, yani aileleri güçlendirecek politikalar oluşturma ve uygulamaya kararlıyız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.