web analytics

Son Dakika; Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Tek Haneli Enflasyonu Hedefliyoruz

Yayınlama: 06.09.2023
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, bu işin başka  yolu yok

2024-2026 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makro ekonomik hedeflerin yer aldığı Orta Vadeli Program’da, Türkiye için büyüme tahmini 2023 için yüzde 4.4 olarak açıklandı. 2024 için yüzde 4 olan büyüme tahmini, 2025 için yüzde 4.5, 2026 için yüzde 5 olarak öngörüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle nasıl büyük kazanımlar elde ettiğimiz her gün daha iyi görüyoruz” derken mayıs ayında yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ‘tam bir demokratik olgunluk içinde’ tamamlandığını öne sürdü.

Deprem Bölgesi İçin Program Kapsamında 3 Trilyon Liralık Kaynak Kullanılacak

“Orta vadeli programla Türkiye vizyonu programımızın ekonomik perspektifini de yerli ve yabancı yatırımcılarla paylaşmış oluyoruz. Yeni programda yapısal dönüşümlere özel bir alan açtık. Program döneminde ekonomik büyümeden taviz vermeyeceğiz. Sağlıklı ve kaliteli bir büyüme sağlayacağız. Sıkı para politikasının da desteğiyle enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceğiz. Yüksek gelir grubuna sahip ülkeler arasına girmeyi öngörüyoruz. 6 Şubat depremlerinin yaralarının en kısa sürede sarılması gündemimizin ilk sırasında yer almakta. Deprem bölgesi için program kapsamında 3 trilyon liralık kaynak kullanılacak.”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne milletin evine hoş geldiniz. Sözlerimin hemen başında dün Kırklareli ve İstanbul’da yaşanan sellerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İçişleri Bakınlığımız, AFAD’ımız, valiliklerimiz ve diğer kurumlarımız su baskınlarından olumsuz etkilenen insanlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor. Buradan her iki şehrimizde de özellikle ebediyete uğurladığımız vatandaşlarımıza rahmet dilerken ailelerine sabırlar milletimizin başı sağ olsun diyorum.

Biraz sonra genel hatlarıyla paylaşacağımız Orta Vadali Program’ın ülkemiz, milletimiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile birlikte tüm bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, sivil toplum kurumlarımızı özellikle bu konuda teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Değerli fikirleriyle tenkit ve tespitleriyle programın içeriğine katkı sunan iş dünyamızın temsilcilerine, odalarımıza, sendikalarımıza, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarımıza ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’nin başta yönetimde istikrar olmak üzere nasıl büyük kazanımlar elde ettiğini her gün çok daha iyi görüyor ve idrak ediyoruz. Katılım düzeyi ve rekabet seviyesi itibarıyla sadece Türk siyasi tarihine değil dünya siyaset literatürüne de geçen 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin hamdolsun tam bir demokratik olgunluk içinde tamamladık. Sandıkların açılmasıyla birlikte tüm belirsizlikler ortadan kalktı ve Türkiye’yi kimin yöneteceği belli oldu.

Ekonomideki Kurmay Kadromuzu Kurduk

Halkımız bir kez daha güven ve istikrar dedi. Daha önce ülkemize vakit, nakit ve enerji kaybettiren krizlerin tartışma ve pazarlıkların hamdolsun hiç biri yaşanmadı. Seçimlerin üzerinden henüz bir hafta bile geçmeden Kabinemizi açıkladık. Ekonomideki kurmay kadromuzu kurduk, ülkemize ve milletimize hizmet yolculuğumuza kaldığımız yerden süratle yeniden başladık. Eski Türkiye’nin alışkanlıklarından kendilerini kurtaramayanların durumunu ise içimiz acıyarak izliyoruz.

Ekonomi ile ilgili planlarımızda 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yaşayan 14 milyon insanımızı etkileyen depremi asla göz ardı etmiyoruz. Ülkemizin ekonomisine maliyeti 104 milyar doları bulan deprem felaketi yükümüzü ağırlaştırmakta, mücadelemizi daha da zorlaştırmaktadır. Türkiye dünyadaki diğer ülkelerden farklı olarak küresel sorunlara ilaveten asrın felaketinin yol açtığı sıkıntılarla da mücadele etmektedir. Ancak devlet-millet dayanışmasıyla nasıl bugüne kadar nice engelleri aştıysak aynı başarıyı depremin yaralarını sarmada da sergiliyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.